thefoodballer | Horeca Market

thefoodballer

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 10 Κρυονέρι Αττικής
Βέροια: 1ο χλμ. Βέροιας - Άμμου Κόμβος Εγνατίας Οδού
Τηλέφωνο:
Fax:
Email:
Website:
  • thefoodballer
  • thefoodballer

O Όμιλος – Gruppo Bikas

Επτά εταιρείες εδραιωμένες στην Ελλάδα, με τέσσερις παραγωγικές μονάδες και πέντε εμπορευματικούς σταθμούς, καθώς και δύο εταιρείες στην υπόλοιπη Ευρώπη με μία παραγωγική μονάδα και δύο εμπορευματικούς σταθμούς, απαρτίζουν τον όμιλό μας.

Δραστηριότητές μας αποτελούν η συμβολαιακή παραγωγή - σφαγή - επεξεργασία - τυποποίηση κρεάτων και η παραγωγή κρεατοσκευασμάτων (BIKAS), οι ειδικές συνεργασίες και οι αποκλειστικές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη παγκόσμια αγορά (M TRADE SOLUTIONS), η συμβολαιακή παραγωγική γεωργία και η επεξεργασία - τυποίηση Ελληνικών φρούτων και λαχανικών (NBMG), η εισαγωγή, ωρίμανση και τυποποίηση μπανανών και εξωτικών φρούτων (BMG AGRO), η αποκλειστική αντιπροσώπευση Ελλήνων οινοποιών και οι εισαγωγές κρασιών και spirits (VINALIA), το ολοκληρωμένο foodservice (THEFOODBALLER), η tailor maide ένδυση (CHIMERA), οι τουριστικές επενδύσεις (M&M HOLDING) και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics.

Η ασφάλεια των τροφίμων, η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία και οι καινοτόμες λύσεις αποτελούν τις αξίες που υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες, συνδυάζοντας το απόλυτο value for money, προασπίζοντας την βιώσιμη ανάπτυξη και αναδεικνύοντας την κοινωνική εταιρική ευθύνη.

Ο όμιλος με μια ματιά

120 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

70.000.000€ ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

8,5000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

4 ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

5 ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

7.000 ΤΟΝΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

9.000 ΤΟΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

100 χρόνια στο κρέας

Πριν από 100 χρόνια ο Γεώργιος Μπίκας δημιούργησε την πρώτη του φάρμα με μοσχάρια Ελληνικής προστατευόμενης φυλής στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και 30 χρόνια μετά ο Αχιλλέας Μπίκας (1938-2005) που διατηρούσε το μεγαλύτερο κρεοπωλείο στη Βέροια, θέλοντας να ξεφύγει από τα τετριμμένα ξεκίνησε με το στραπατσαρισμένο του φορτηγάκι από τη Βέροια στην Αθήνα για να πουλήσει αρνιά και αγριογούρουνα στο Σάρλη και στο Μπόκαρη στην Κηφισιά και στου Σκορδά το χάνι στο Πικέρμι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια επιχείρηση που ύστερα από κάποια χρόνια θα πρωταγωνιστούσε και θα καινοτομούσε στον τομέα του κρέατος.

Σφαγεία Έδεσσας

Οι σφαγειοτεχνικές μας εγκαταστάσεις

Υποδεχόμαστε τα επιλεγμένα ζώα στις προ-σφαγής σταβλικές μας εγκαταστάσεις όπου ελέγχονται από το ζωοτέχνη μας και καθοδηγούνται στους χώρους σφαγής παρακολουθούμενα από κτηνίατρο καθ’ όλη την διαδικασία. Αποθηκεύονται σε ημιμόρια και πραγματοποιείται η επιλογή τους βάση της σωματικής τους διάπλασης και της λιποπεριεκτικότητας τους και μεταφέρονται στην μονάδα επεξεργασίας μας.

Πρότυπη μονάδα επεξεργασίας κρέατος

Παραλαμβάνουμε τα κρέατα σε τεταρτημόρια και ενεργοποιούμε την γραμμή τεμαχισμού και αποστέωσης. Στη συνέχεια συσκευάζουμε τα διάφορα τεμάχια σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (map), σε κενό αέρος (vacuum) ή σε μορφοποίηση (skinpack) και ειδικές κοπές, ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών που μας προσδιορίζουν οι συνεργάτες μας.

Βόειο  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΕΚΤΡΟΦΗΣ  άνω των 5 μηνών

15 αποκλειστικά συνεργαζόμενες φάρμες

Αναζητώντας  όλα  αυτά  τα  χρόνια  το  καλύτερο  βόειο  κρέας  από  ζώα  που  εκτρέφονται  στην  Ελλάδα,  καταλήξαμε  σε  αποκλειστικές  συνεργασίες  με  φάρμες  καταξιωμένες,  που  τηρούν  ευλαβικά  όλους  του  όρους  υγιεινής  και  διαβίωσης.

Εμπλεκόμενοι  λοιπόν  σε  όλα  τα  στάδια  εξέλιξης,  από  τη  διαλογή  της  ράτσας  μέχρι  και  τον  εμπλουτισμό  της  διατροφής  τους  σε  συνεργασία  με  πανεπιστημιακά  ιδρύματα  και  ινστιτούτα, κατορθώσαμε  σήμερα  να  διακινούμε  τα  καλύτερα  βοοειδή,  με  ιδιαίτερη  χυμώδη  γεύση  και  μεγάλη  θρεπτική  αξία,  στηρίζοντας  την  Ελληνική  κτηνοτροφία  και  γεωργία.

Παραλαμβάνονται  και  ελέγχονται  από  τους  ζωοτέχνες  μας  στις  σφαγειοτεχνικές  μας  εγκαταστάσεις  και  επεξεργάζονται  υπό  την  παρακολούθηση  των  δικών  μας  τεχνολόγων  τροφίμων  στις  ιδιόκτητες  μονάδες  κοπής,  αποστέωσης  και  συσκευασίας  ώστε  να  παραδοθούν  στους  συνεργάτες  μας  σε  οποιαδήποτε  ζητηθείσα  τελική  μορφή.

 

Ειδικοί στην Ιδιωτική Ετικέτα

Αφουγκραζόμενοι την αυξητική τάση της αγοράς για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας καθώς και την ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή τους στη συνείδηση των καταναλωτών, έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια την εξειδίκευση στη δημιουργία, τη διακίνηση και την τυποποίηση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. 

Σήμερα, οι εταιρίες μας διακινούν στην ελληνική και διεθνή αγορά ένα σημαντικό αριθμό προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας τα οποία προέρχονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους παραγωγούς εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ παράλληλα προσφέρουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να εμπορευθούν προϊόντα δικής μας παραγωγής-τυποποίησης με την επωνυμία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιθυμούν.  

Ιδιαίτερα στον τομέα του κρέατος υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής "συνδιαμόρφωσης" του προϊόντος με τον πελάτη ώστε το τελικό προϊόν να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του.

BMG Fruit Distribution & Ripening

NBMG Fresh Fruits & Vegetables

Δυναμική επένδυση στον κλάδο των αγροτικών προϊόντων 

Ο όμιλός μας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών επενδύσεων και συνεργασιών στον κλάδο των αγροτικών προϊόντων, με σκοπό την κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης στην αγορά για ποιοτικά φρούτα και λαχανικά, προσθέτοντας ταυτόχρονα άλλη μια ολοκληρωμένη δραστηριότητα γύρω από τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Ωρίμανση μπανάνας H BMG Agro έχει ως κεντρική δραστηριότητα την εισαγωγή, ωρίμανση και διακίνηση μπανάνας όπως επίσης και άλλων εξωτικών φρούτων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ωρίμανσης, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση μεγάλων αλυσίδων στο χώρο του λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Κρυονέρι Αττικής διαθέτουν θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ωρίμανσης, με αποτέλεσμα οι μπανάνες μας να χαρακτηρίζονται από έντονη γεύση, πλούσιο άρωμα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά Η NBMG, με προνομιακή θέση στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, αποτελεί μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες στο χώρο της επεξεργασίας και εμπορίας υψηλής ποιότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών, διαθέτοντας χώρους επεξεργασίας και τυποποίησης, ψυκτικούς θαλάμους και πρότυπα νέα ωριμαντήρια σε μια εγκατάσταση 7000 τ.μ.

Vinalia Wine Spirits

Δίκτυο διακίνησης οίνων και αποσταγμάτων

Η Vinalia είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διάθεσης οίνων και αποσταγμάτων στην Ελλάδα με περισσότερα από 1000 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Στόχος της εταιρίας είναι η διάθεση οίνων από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών που συνθέτουν τη μοναδικότητα του ελληνικού αμπελώνα, όπως επίσης και τα πιο χαρακτηριστικά αποστάγματα της χώρας μας.

Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί επιλέχτηκαν με γνώμονα την ποιότητα των οίνων και των αποσταγμάτων τους αλλά και για το μοναδικό τους χαρακτήρα. Ο καθένας τους αποτελεί χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της περιοχής του και του terroir της, με πολυετή παρουσία στο χώρο.

Στο portfolio μας περιλαμβάνονται επιπλέον οίνοι εισαγωγής από τις κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές του παγκόσμιου αμπελώνα καθώς και ξεχωριστά αποστάγματα και spirits.

The FoodBaller

Ισχυρή επιχειρηματική συμμαχία

To 2010 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, μαζί με τους Γιώργο και Χρήστο Μπίκα, ίδρυσαν την M TRADING GROUP με πολλαπλές δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας, εξελίσσοντας τη μακρόχρονη φιλία τους σε μία ισχυρή επιχειρηματική συμμαχία.

Στα τέλη του 2011 και μετά από μία διαρκή και ενδελεχή έρευνα στο χώρο των προμηθειών του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, συναποφασίσαμε τη δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού κέντρου αποθήκευσης και διανομών στην Αθήνα, με το εμπορικό σήμα thefoodballer και σκοπό τις απευθείας πωλήσεις στη Ν. Ελλάδα των προϊόντων και των σημάτων που διαχειρίζεται και παράγει ο όμιλος Μπίκα, καθώς και την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων των Ελλήνων παραγωγών σε όλο τον κόσμο υπό την επίβλεψή μας.

Ασφάλεια & Ποιότητα στην κορυφή των αξιών μας

Ελέγχουμε και ελεγχόμαστε διαρκώς για την εξασφάλιση των κανόνων υγειηνής, τη διασφάλιση της ποιότητας και διατήρηση των καλύτερων συνθηκών διαδρομής των προϊόντων μας ως τον τελικό καταναλωτή. Εφαρμόζουμε συστήματα IFS και ISO 22000 (Ανάλυση Κινδύνων-Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), ένα εξειδικευμένο σύστημα Ελέγχου για τα τρόφιμα και αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια τους και την συνεχή παρακολούθηση της κατάστασής τους από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εώς και τον τελικό καταναλωτή.

Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης

Στόχος μας η προάσπιση των συμφερόντων σας και η διαρκής αποδοχή του τελικού καταναλωτή. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία μας εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας και για το λόγο αυτό εστιάζουμε στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά χτίζοντας ειλικρινείς σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο.