Το "σουσάμι" κοινή ονομασία του γένους αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών με το όνομα Σήσαμον (Sesamum) και κυρίως του είδους Σήσαμον το ινδικόν Το "σουσάμι" κοινή ονομασία του γένους αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών με το όνομα Σήσαμον (Sesamum) και κυρίως του είδους Σήσαμον το ινδικόν (S. indicum).Καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τα εδώδιμα ελαιούχα σπέρματα του.Τα σπέρματα του σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως τροφή του ανθρώπου , ως αρωματικός παράγοντας και για την παραλαβή ελαίου, του σησαμελαίου. Το χρώμα του είναι λευκό ή ανοικτό μπεζ ενώ όταν αποφλοιωθεί ανάλογα με τον τύπο μπορεί να είναι εντελώς λευκό ή κοκκινωπό ή σπανιότερα μαύρο (μαυροσούσαμο). Ολόκληρο το σπέρμα χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Το ταχίνι παρασκευάζεται από συνθλιμμένους σπόρους σουσαμιού. Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα που παρασκευάζεται από ταχίνι και έναν γλυκαντικό παράγοντα (ζάχαρη, φρουκτόζη, μέλι, μαλτόζη).
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 900γρ.