Η “καπνιστή πάπρικα Αριδαίας“ προέρχεται από την παράλληλη διαδικασία ξήρανσης και φυσικού καπνίσματος των Μπαχοβίτικων πιπεριών, μιας ποικιλίας που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας (Καρατζόβα). Αυτό επιτυγχάνεται με την επιλογή των καλύτερων φυτών, συνήθως των πιο αποδοτικών, από τα οποία επιλέγεται ο σπόρος για την επόμενη χρονιά (για κάθε 1 κιλό μπαχαρικού σε σκόνη απαιτούνται 7 κιλά νωπής πιπεριάς!)
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ευρέως σε μαρινάδες, καρυκεύματα, λουκάνικα και σούπες προσδίδοντας τον γλυκό, καπνιστό, αρωματικό χαρακτήρα της.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 800γρ.