Detrop και Oenos, 2 εκθέσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος για την Ελληνική βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης!

horecahelexpodetropoenos_2.jpg 28-2-2019

Με επίκεντρο την αναβάθμιση των εμπορικών επαφών πραγματοποιούνται οι εκθέσεις Detrop-Oenos από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2019.

Το πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό pairing τόπων, ανθρώπων, ιστοριών, εταιρειών, προϊόντων και πάνω από όλα γεύσεων, έρχεται στις εκθέσεις Detrop και Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Food Bars με μοναδικά ελληνικά προϊόντα, το pairing ιστοριών και γεύσεων με ομιλίες και παρουσιάσεις από επιλεγμένους επαγγελματίες του κλάδου, τo Wine Bar και η Γωνιά των Εκθετών είναι ένα μέρος μόνο των όσων εξελίσσονται στις Detrop & Oenos.

H βιομηχανία τροφίμων-ποτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και με έντονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο με εφαλτήριο τις δύο εκθέσεις.

Προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων κρασιά και αποστάγματα θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση του 2019.

Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos (2-4 Μαρτίου) συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.
  • To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.
  • Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής, κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κ.α.
  • Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.
  • Ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού Διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με την βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Πηγή: https://detrop.helexpo.gr/