Το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου στην Αθήνα!!!

sunderio-gastronomias.jpg 18-7-2018

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού θα διεξαχθεί το 16ο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες ενώ ο αριθμός των ατόμων αναμένεται να ξεπεράσει τους 500. Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την  διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ  θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Το  Συνέδριο, θα φιλοξενήσει  εφέτος μία γεωγραφικά διάχυτη παρουσίαση των ειδικών κυρίως τοπικά πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και βέβαια την μεγάλη γκάμα των Ελληνικών κρασιών.

Θα υπάρξει ειδική αναφορά και παρουσίαση όλων των στοιχείων της Μεσογειακής διατροφής, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την υγεία και την μακροζωία, αλλά και τοπικών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων, και θα συνδυαστούν οι παρουσιάσεις με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων με την ανάδειξη του Ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενη ειδική – εναλλακτική μορφή και στηρίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής τουρισμού 365 ημερών.

Μαζί με το συνέδριο, θα λάβει χώρα και η έκθεση γαστρονομίας και οίνου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ζάππειου. Θα αποτελείται από περίπτερα διαφόρων πρεσβειών, περιφερειών, επιμελητήριων, συνεταιρισμών αλλά και ιδιωτών που έχουν σκοπό να αναδείξουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και στο κοινό που θα επισκεφτεί την έκθεση. Επισκεφτείτε την έκθεση ενημερωθείτε και δοκιμάστε από κοντά προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφτείτε το site της διοργάνωσης http://europegastronomy-athens2018.com

 

Πηγή: http://europegastronomy-athens2018.com