18-20 Νοεμβρίου, οι εκθέσεις Hotelia & Philoxenia στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με 335 εκθέτες από 18 χώρες και 3.500 συναντήσεις

horecamarket-hotelia-2022_1.jpg 17-11-2022

Με 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 hosted buyers από 35 χώρες, μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ, 3.500 προγραμματισμένα ραντεβού και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων εγκαινιάζονται στις 18 Νοεμβρίου οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 20 του μηνός. Στο ίδιο διάστημα η ΔΕΘ-Helexpo υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη Real Estate Expo North, που έρχεται να καλύψει τις βορειοελλαδικές επενδυτικές ανάγκες στον χώρο της κτηματαγοράς και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την RM International.

 Η Φετινή διοργάνωση Hotelia 2022

Η καθιερωμένη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που παρουσιάζει ό,τι πιο νέο στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης και προσέλκυσε φέτος 100 εκθέτες.

Το ξενοδοχείο του μέλλοντος και οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής του, θα βρεθούν στο επίκεντρο της HOTELIA 18-20 Νοεμβρίου, στην οποία παρουσιάζονται όλες οι βέλτιστες πρακτικές και τα υλικά, που σέβονται το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την υπεραξία του ξενοδοχειακού καταλύματος. Με γνώμονα τις νέες προτιμήσεις και τις επιθυμίες των καταναλωτών, τα ξενοδοχεία καλούνται σήμερα να προσελκύσουν νέες πελατειακές κατηγορίες, να υιοθετήσουν ψηφιακές λύσεις, να αναδείξουν τη βιώσιμη λειτουργία τους και να ανανεώσουν τις υπηρεσίες τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικά.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Hotelia περιλαμβάνονται οι ενότητες: α. All About Gastronomy (με την επιμέλεια της εταιρείας Chef Stories), όπου θα παρουσιαστούν δράσεις με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδέες, μοναδικοί συνδυασμοί προϊόντων και βραβευμένοι παραγωγοί, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία. Στο τραπέζι της ειδικής ενότητας dining area στο περίπτερο 9, στις 3 ημέρες της έκθεσης, θα γίνουν masterclasses και θα παρουσιαστούν γευστικά τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, από διάφορες περιοχές της χώρας, σε μοναδικούς συνδυασμούς με θέμα «My Local Greek Choice» και β. το All About Café, που αποτελεί μια ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ με workshops και με τον μοναδικό Latte Art ThrowDown Competition. Καταξιωμένοι baristas και roasters θα εντυπωσιάσουν με τις τεχνικές και τις δεξιότητές τους και θα αποκαλύψουν μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων τις αρωματικές «συνταγές» του καφέ στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στους λάτρεις του στο Περίπτερο 12 με Μέγα Χορηγό το Barista’s Gold της Νουνού και Χορηγό Μηχανολογικού Εξοπλισμού την εταιρεία Eurogat.

Στη Philoxenia, που έχει φέτος Τιμώμενη Χώρα την Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχουν 235 εκθέτες, ενώ από τους hosted buyers το 97% έρχεται για πρώτη φορά στην έκθεση. Μάλιστα, μετά τη λήξη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν γι’ αυτούς τρία fam trips σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Επιδαύρου και το Επιμελητήριο Κιλκίς. Στην τουριστική έκθεση συμμετέχουν επίσης το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας. Χορηγός της Philoxenia είναι η EPSILON HOSPITALITY.

Η Philoxenia πλαισιώνεται από πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις και ημερίδες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Συνέδριο της, που φέτος θα εστιάσει στον αθλητικό τουρισμό, τις καλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης του στο οικονομικό και στο τουριστικό επίπεδο. To Συνέδριο με Χορηγό Φιλοξενίας τη Fraport πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14. Την εναρκτήρια ομιλία του θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές.

Στη Philoxenia συμμετέχουν επίσης το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση).

Πηγή: https://hotelia.helexpo.gr/