Τι ισχύει στην εστίαση και την ψυχαγωγία από τις 16 Ιουλίου για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

horeca-estiasi-metraadonis.jpg 13-7-2021

Τα νέα μέτρα στην εστίαση και στη διασκέδαση από τις 16 Ιουλίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης,  Άδωνις Γεωργιάδης στις σημερινές του δηλώσεις, όπου όπως είπε χαρακτηριστικά  το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα «καλοκαίρι καθημένων».

Αναλυτικά σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης ισχύουν τα εξής:

  • Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.
  • Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους.

Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση.

  • Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης.
  • Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.